MalinSkogberg_2.jpg

Jag är grafisk formgivare, illustratör, serietecknare och pedagog, och tar emot frilansuppdrag. Jag har f-skatt och är medlem i Svenska tecknare samt Illustratörcentrum.

Uppdragsgivare

Bland mina tidigare uppdragsgivare finns Indigene, Bostadsvrålet, Kronoberg region, Tidskriften Mana, Noaks Ark Syd, Genusredaktörerna, Djungeltrumman, Teater Tamauer och FeTT Magazine. Jag har även jobbat som grafisk formgivare på KappAhls marknadsavdelning, och på kampanjbyrån Sweetspot med kunder som Egnahemsbolaget, Osram, Frödinge, Kiviks musteri, Risenta m.fl.

Jag håller även i serieworkshops för barn och ungdomar, samt Skapande skola. Läs mer och boka en serieworkshop med mig här.

Utgivning

2020 utkom min debutserieroman Nikki på Syster förlag.

2019 gav BTJ förlag ut Seriestorm – en praktisk handbok i interkulturell seriepedagogik som jag tillsammans med flera andra seriepedagoger, projektledare och konstnärer skrivit och illustrerat. Jag formgav även boken.

Jag har medverkat som serietecknare i antologierna Draw the line (2018) och Serienördens trädgårdsbok (2017).

Erfarenhet och utbildning

Jag har goda kunskaper i Adobe InDesign, Photoshop och Illustrator, och jobbar även i After Effects.

Jag illustrerar oftast i blyerts eller tusch, med digital färgläggning i Photoshop.

Min utbildning har jag fått på Forsbergs skola i Stockholm, Serieskolan i Malmö, och på Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg.

Ideellt engagemang

Jag är aktiv i serienätverket Dotterbolaget Stockholm och projektet Dotterbolaget <3 Ingen människa är illegal. Vi skickar ut något kul till prenumeranter varannan månad, och prenumerantens pengar går till Ingen människa är illegals verksamhet i Stockholm. Pengarna används för att praktiskt hjälpa människor på flykt.
Här finns mer information om hur du blir prenumerant.

Kontakt

malin.skogberg@mail.com

Tel: 0738-158176

Klart! Meddelandet mottaget.